Amy Lee's Birthday !


Happy Birthday Amy Lee of Evanescence. I Can't believe you're turning 31 now, but you're still looks 21 or 22. We Evanescence's Fan loves you guys so much. Thanks for creating such great songs and your songs has united us(your fans from all over the world). Thanks a lot, big hug for you. DIE HARD FAN OF EVANESCENCE

Nak lesen kereta je.. Boleh ?

Salam.



Woahh, sejuk, rasa macan nak hujan je. Tempat y'all ? Ok. Tak apa. Hmmm


Y'all semua nak tahu tak, aku sebenarnya belum ambil lesen motor lagi. *Ok gelak lah kuat-kuat. Sob sob Y.Y. BTW aku sebenarnya memang tak nak ambil lesen motor. Sebab ? Sebab kalau aku ada lesen motor pun, aku tak tahu nak jalan mana jauh-jauh. So aku decide nanti, aku nak ambil lesen kereta je.


Mak cik aku semalam datang rumah aku, lepas tu, dia tanya lah dekat aku "Dik, dah ambil lesen motor?". Aku pun tersengih dan jawab "Belum". Lepas tu Mak cik aku sambung cerita dia "Si Fikri dah dapat lesen motor dah, dah pergi merayau dia". *Fikri tu sedara aku. Aku just duduk diam je. Malas nak menyampuk apa-apa. SEBAB aku memang tak nak ambil lesen motor.


Kekawan aku minggu ni semua busy pergi ambil lesen motor, ada yang dah dapat dah pergi bandar, ada yang masih pergi kelas teori yang baru nak ambil lesen motor. Serious, aku dengar je, semua kekawan aku kecoh pasal lesen motor, buat aku rasa tak sedap hati. Rasa macam aku ni LOSER. Haha just sebab tak ada lesen motor. Well, aku ni pun bukan kaki jalan pun.

Tapi yang pastinya, aku akan ambil lesen kereta SAHAJA :)

Peace out.


Segmen : Pencarian Blogger Baru

As'salammualaikum y'all.



Ohhh gosh, tadi sedang aku ber-BW aku ternampak satu blog tomeyhh tomeyhh berwarna PINK *psst my favorite color. And ternampak juga entry "Segmen : Pencarian Blogger Baru" yang empunya badan punya blog anjurkan. So rasa macam nak join pula. Siapa nak join sepayung ? Angkat tangan ! Yes ! Jom mulakan k : CLICK HERE TO JOIN !

My current followers:

Attention! Tarikh akhir : 31.12.12 *akan diupdate penganjur segmen jika ada perubahan

K. Goodluck joining in y'all.


Kelas Tambahan

Salam.



Hye semua. Memalam buta ni pulak jari jemari aku gatal nak menulis. Lagi lepas tengok cerita "The Butterfly Effect" memang mengancam betul. Susah aku nak cerita kan full movie. Tapi ni cerita pasal sorang budak ni, macam sorang budak ni, nama dia, Evan, dia ada sakit mental *bukan gila/halusinasi bla bla bla. Dia ada masalah dengan dengan memori dia, dia akan blackout dan bila dia bangun dia ada dekat tempat lain, dia konfius. Mak dia rasa "penyakit" dia mewarisi penyakit yg sama dengan ayah dia. Kali pertama dia blackout @ pengsan masa kali pertama dia jumpa ayah kawan dia Kelly dan Tommy. 


Dan sejak itu, mak Evan bawa dia kepada pakar dan pakar mengatakan bahawa mungkin Evan hanya stress sebab dia "tiada" ayah. Ayah dia juga mengalami penyakit sama macam Evan, jadi dia dikuarantin kan dia hospital sakit jiwa. Pada suatu hari, dia dibenarkan jumpa dengan ayah dia, Jason. Pertama kali jumpa, ayah dia cuba untuk bunuh Evan, kemudian mati dipukul oleh sekuriti yg menjaga bilik melawat di hospital tersebut. Semua nya berjalan dengan baik selepas itu, sehingga dia meninggkat dewasa(masuk ke kolej) dia baca semua journal yang dia dah tulis sejak berumur 7, dan semuan memori kembali menghantui dia untuk membetulkan benda yang dia lakukan.


Evan akan pengsan bila terjadi sesuatu yang buruk, menyebabkan dia tidak tahu apa yang berlaku, tapi dengan bantuan journal yang dia tulis dia dapat mencari jalan yang betul untuk membetulkan masa silam atau memori dia. Dan pada part akhir, dia korban kan cinta dia pada Kelly kawan dia yang dia kenal sejak kecil untuk memperbaiki semua perjalanan hidup dia. Selepas kejadian dia tidak mahu mengenali Kelly, dia kembali normal.


OMG y'all, memang vass! cerita ni, tak cukup masa aku nak tulis sinopsis semua nya. Tapi memang best. Cerita ni dikeluarkan tahun, 2004. Aku pun tak tahu apa yang cerita ni buat sampai aku rasa tersentuh sangat. Maybe jalan cerita dia. Pada mula aku start tengok cerita ni, aku rasa blank, tak faham satu pun. Tapi sampai part-part yang dia pengsan, and dia ada pada masa yang lain, macam selepas kejadian buruk berlaku, dia akan pengsan dan dia akan terjaga pada masa lain. Dan "pada masa lain" tu lah macam result atau kesan yang akan terjadi selepas kejadian buruk yang berlaku tu. Jadi dengan bantuan journal yang dia tulis, dia akan baca journal tu, dan suasana keliling dia akan jadi blurry dan dia terjaga pada waktu atau kejadian yang berlaku pada bahagian yang dia baca pada journal dia.


Faham tak ? Tak apa kalau tak faham. Sebeb aku pun kurang jelas at first.


So y'all. Ini lah kerja aku waktu cuti, tengok movie. Tapi pelajaran tetap jalan juga, mak ayah aku cadang aku ambil tusyen dekat Parit Raja. At first, macam "errr perlu ke ?" Tapi bila difikirkan balik, tak kan sepanjang cuti ni otak aku kosong je kan. Lagi pun alhamdulillah, kawan sekolah aku pun ada juga yang tusyen dekat situ, so tak berapa awkward sangat. Cikgu dia ok, semua pelajar dekat situ pun ok.


Aku cuma ambil 3 subjek, yang aku rasa lemah : Fizik, Kimia and Addmath. Tiga subjek ni je yang aku perlu cover, kalau boleh cover, subjek lain tak ganggu aku sangat. Sebab, serious, selama aku form 4 aku ambil exam ni, tak pernah lulus. So aku just try nak pass jer. In shaa Allah tahun depan aku buat yang terbaik :)


K.

Setelah sekian lama meninggal....

Salam ' alaikum...



Seperti biasa, setelah sekian lama aku meninggalkan dunia blog ni, ayat yang paling "cliche" setiap kali aku kembali menulis ialah "blog aku semakin berhabuk dan bersawang" "rindu sangat sangar dekat blog ni" etc etc.


Tapi kali ini tidak, aku sudah berazam akan merajinkan diri aku untuk terus meng-update blog ini dengan cerita yang nonsense dah tak masuk dek akal, tak kiralah korang paham atau tak. Heh. FYI tahun depan aku akan berdepan dengan Exam BESAR GILA KHINZIR ! Aku rasa korang semua dah tahu kan ? Yes, SPM ! Wait, makin nak masuk form 5, tetiba makin rajin nak meng-update blog pulak. Haih.


Yup, aku akan tetap update, tapi tak lah 24/7 macam full time blogger tu kan, sentiasa memenuhi laman blog mereka dengan entry-entry yang Hot lagi hangat dan hangit lagi menghanguskan. Aku akan update, when I have the time, masa-masa kosong, hari-hari minggu, mungkin aku akan menulis di blog ini.


Seperti yang aku cakap tadi, tahun depan aku akan mengambil peperiksaan SPM, dan waktu cuti ni pulak, aku banyak menghabiskan masa dengan...

online facebook, layan youtube, ber-tweet, update tumblr, ngendap blog orang, download lagu, download movie, dengar lagu/mp3, tengok tv, makan, minum, berak, kencing, tidur etc etc etc.

Jap, dalam banyak-banyak tadi tu aku tak letak pun baca buku aek ? Oh kejam. Kesian buku. Ye, cuti ni aku langsung tak sentuh buku, dah naik berhabuk macam blog aku nih. Yang aku baca, majalah je lah. Memang "masuk periksa"  kan, apa yang ada dalam majalah tu. Haha nanti kat kertas soalan periksa tu tanya pasal artis mana yang menang award ni, artis mana yang break bla bla bla. Hohoho, kalau sekolah buat macam tu, memang semua A+.


Macam biasa, cuti-cuti ni kalau tak pergi melancong, tak pergi rumah saudara mara, aku just pi Mall je. Yes, BP Mall. Nama penuh : Batu Pahat Mall. Detail-detail lain silalah google, aku tahu nama dia jer, Hahaha. Pergi Mall buat apa ? Biasanya pergi dengan kawan-kawan, selalu pergi tengok Movie,  karok,  makan, dating *ops, ok belum sampai tahap tu lagi ok. Aku still suci, hati aku belum jadi milik sesiapa lagi, ehem,  kalau you girls nak, i open jer. Hehe gatai !! Dah mak tarik telinga. OUCH !


Tapi, aku tengok kekawan aku semua syiok je,  pergi jejalan dengan family diorang. Untunglah, family diorang maybe tak kerja. Macam family aku, time aku sibuk cuti, diorang sibuk mencari duit untuk anak-anak dia, hehe aku lah tu. Tak apa lah, bagi aku duduk rumah pun best WHAT ?! Bagi aku cuti ni,  REHAT. So, duduk rumah, buat lah kerja yang ko nak, asal kan tak stress. CHILLEX !!


Ok brah, sampai sini je.... bye xoxo

SEGMEN BLOG SAYA HEBAT

Assalamualaikum...



Entry saya yang pertama selepas beberapa hari meninggalkan dunia.....ber-blogging nih. Heheh, buat cuak jer. Ok, berbalik kepada main story, saya telah menyertai sebuah segmen yang telah dianjurkan oleh beliau. Kalau kamu semua ingin menyertai atau mahu maklumat lebih lanjut, click lah banner dekat atas tu dan secara automatik anda akan ke laman blog beliau. Sila klik SINI & SINI.


Seperti syarat yang telah ditetapkan oleh beliau, saya wajib "menceritakan tentang kehebatan blog" saya. Ok, saya mulakan lah ae. Blog saya tak adalah hebat sangat, sebab kalau nak dibandingkan dengan blog beliau, blog beliau jauh lebih hebat, lebih cantik dan lebih 'MELETOPzzz' *ala ala Azwan Ali*. Bagi saya blog saya hanya simple simple saja, anda sendiri boleh menilai blog saya hebat atau tidak.


Blog saya tidak ada tutorial, freebies, etc etc, seperti blog blog otai yang sentiasa meng-update tutorial bagi mencantikkan blog. Tapi mungkin kulit baru blog saya ini agak sedikit menyerlah setelah sekian lama meng-edit. Kerana saya memang kaki meng-edit dan bukan kaki meng-update. Setiap kali menukar kulit blog saya, saya akan share bersama kawan-kawan, dan kawan-kawan saya juga memuji dan menyukainya kerana mereka suka meluhat blog saya. Bukan itu saja, mereka juga ada meminta saya meng-edit dan menghias blog mereka. Saya memang minat meng-edit blog sebenarnya. ;)


Jadi dengan pujian mereka semua, membuatkan saya merasa blog saya agak HEBAT jugak lah. Hehe :)

Giveaway by Eiqa & Ain


tag victim :

NOTE : TARIKH TUTUP 27/7
SHARE DENGAN KAWAN KAWAN K =)


KLIK kalau LIKE

Quraistory 1st Giveaway

Itik gembo-gemboo... Join join sini jugak
GA :
CONTEST :


Assalamualaikum.. OMGGGG tak tahu pulak GA ni bermula masa Birthday saya 16 June.. Awwww so happy lahh.. Memang kena sangat tarikh tuhh kan.

tag victim

1. Fash Burnout - LIKE * anda WAJIB share salah satu gambar dalam album INI ( PUBLIC )
2. Mohamad Farid Omar FOLLOW , LIKE
3. Q'fiss ze-gurlz - LIKE , KLIK
8. Mizna Online Shop FOLLOW , LIKE , LIKE * WAJIB masukkan link blog MOS di blog masing² & inform di chatbox MOS supaya MOS boleh masukkan link anda di blogshop MOS.
9. Pink Lemon Closet - FOLLOW * Follow Twitter , Like Aten Mellows' , Like PLC di sidebar blog.
10. LoveBag LoveBag's Private Closet - FOLLOW

NOTE : 
WAJIB LIKE FOLLOW SPONSOR OK !!
GA START FROM 16/6-16/7

Wish me luck..

KLIK kalau LIKE

CONTEST "MEGA 2012" HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM...
Contest "MEGA" hazwan hairy .. Inilah sebabnya kenapa contest ke 3 haritu ditutup awal penyertaan. Dapat offer tajaan oi sebab tu lah.  Nak mohon maaf kat korang yg nak join contest lepas tapi dah ditutup...( kalau ada lah ) Senarai pemenang untuk contest ke 3 hazwan hairy tu akan diberitahu entry berikutnya tapi trofi xdak tau hanya ikut hadiah yang ditawarkan untuk contest itu. Trofi untuk contest mega2012 hazwan hairy ni jangan salah faham.... click for more

My Current Header : 'My Heart Is Broken'
Actually header ni dibuat oleh kawan aku - Miza, aku minta tolong dia untuk buatkan header ni, sebab PS3 aku rosak uhuhuhu.. Tapi alhamdulillah dia berhasil membuatnya and aku berterima kasih sangat dekat dia. Header ni diilhamkan dari lagu 'Evanescence - My Heart Is Broken' and so aku pun ambil lah sebagai 'Theme' blog aku..

Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Eira

JOIN : http://dewqracintakita.blogspot.com/2012/07/exclusive-ramadhan-giveaway-by-kiera.html

Syarat :
Follow Blog 1 2
LIKE Page 1
LIKE Gambar 1 2
LIKE and Follow sponsor 1

JANGAN LUPA SHARE GA NI DENGAN KAWAN-KAWAN KALAU NAK MENANG OK !!


KLIK kalau LIKE

KUIH RAYA !! PUASA MAKIN HAMPIR !!

Assalam dan salam asar :)


Amacam semua ? Dah ready nak puasa ? Mesti dah ready kan, sebab dah siap siap buat kuih raya lagi. Semua kedai jual kuih/ biskut raya dah buka dah, so senang and tak susah susah nak buat. And senang nak beli sekarang, sebab boleh makan lagi, kalau masa puasa nanti dah tak dapat merasa, tunggu raya je lah baru makan :P


Semestinya dekat sekolah/pejabat korang dah ada yang jual kuih raya kan ? Apa lagi beli lahhhhh, awat nya tunggu-tunggu lagi. Dekat sekolah aku pun dah ada jugak budak jual kuih raya, hmmmm sedap sangat. Nak je aku beli sebekas besar tuhh. Tapi apa kan daya, akak aku tahun ni pulak nak buat kuih raya. EXCITED MUCH !!


Bercakap pasal puasa pulak, tinggal berapa hari lagi nih ?? OMG CEMASS CEMASSS !! Mesti bangung tidur je tak boleh minum/makan :( Sedihh. Tak apa kena kuatkan iman, tahan diri dari melakukan perkara-perkara yang dilarang.


Wellp apa apa pun, thanks for stopping by.. Kalau ada jual kuih raya, pos pos lah cikit ^ ^

KLIK kalau LIKE

Hari Sukan 2012


Salam'alaik semua, dah zohor ? Sempat lagi nih baru pukul 4.. Pi sana solat dulu yer... Sekolah saya pada minggu lepas lepasnya dah adakan Hari Sukan.. Sekolah korang dah ? BEST TAK TERKATA, hehe walaupun tak masuk apa apa acara *acara duduk pi padang jer - -".. Tapi tetap best kann ?







Kalau korang ada entry pasal Hari Sukan kat sekolah korang, Share lah kat sini :)

KLIK kalau LIKE
Y U NO CHURP
Save the turtle
Sedekahkan senyuman dibulan Ramadhan
Beri perlindungan kepada gigi
Special Gift for someone

Giveaway Rahmatnnya Ramadhan by Musical Xiao

Header ni pemilik blog ni : http://xiaoxandriabunk.blogspot.com

JOM JOIN :
http://xiaoxandriabunk.blogspot.com/2012/07/giveaway-rahmatnnya-ramadhan-by-musical.html

Istimewanya ramadhan :)
 Hmmmm banyak keistimewaannya lagi lagi bulan ni memang kita diwajibkan berpuasa and that mean kita dilarang berbuat benda yang tak baik. At the same time, kita mendapat ganjaran pahala berganda-ganda kalau kita selalu pergi solat terawikh, baca quran etc etc.. And istimewanya bulan ramadhan ni, setiap kali berbuka puasa mesti ada orang hantar juadah untuk berbuka puasa ^u^
Syarat :
Like // Follow *page and blog
Like // Like *gambar
KLIK // Follow *blog
Like // KLIK *gambar and page

Hadiah : *copy paste




Topup 5x2 // by Amna
Satin Shawl x 2 // by Amna
Header tulisan  kilat x5 // by Xiao
Full edit Blog untuk 2 pemenang // by Xiao
Tulisan Header bulatan x 1 // by Xiao
Header Simple x3 // by Xiao 
Flat Shoesx2 // by Amna
Blog Reviewx2 // by Amna
Topup 10 x2 // by Amna
Ring x2 // by Amna
Necklacex2 // by Amna
Barangan kraf/handmade x3 // by Amna
Brooch x3 // by Amna
Shawl Pashmina x2 // by Amna

GA start from 13/7 - 20/8

KLIK kalau LIKE
Y U NO CHURP
Save the turtle
Sedekahkan senyuman dibulan Ramadhan
Beri perlindungan kepada gigi
Special Gift for someone

Kami Harimau Muda. Raaaaawr!♥


Salam 'alaik semua.. Dah makan ? Jom makan dulu sebelum baca nih, takut perut kosong nanti tak ada mood pulak. Ataupun bawak je nasi periuk, lauk pauk tuh depan komputer/laptop :)


Hari yang paling mem-best kan diri ini !!! REUNION Budak budak harimau comel. Tengok picture atas tu *senyummm senyum XD. Sweetkan. Ni idea kawan aku yang memang bengong, kalau tak dibuat besar-besaran ajak budak sekolah datang SS. Well memang tak ada buat apa-apa, just minum cendol/ABC and taking picture jer, tapi SYOKK tak terbatas.


Cerita pasal baju Malaysia nih, korang tak tahu kisah disebaliknya. Once upon a time, aku pergi Hari-Hari dengan kawan-kawan aku nak beli baju tuh, tapi ada saiz L JER !!!! Giler maut aku, aku tengok pun >< belek-belek. Arghhhh beli jer lahh.. Sebab nanti kang bengang lah kan, semua pakai baju tu, kita FOREVER ALONE tak pakai baju tuhh..

FAKTA : Setiap kali korang masuk 'Hari-Hari' korang akan dengan pekerja-pekerja kat situ ucapkan 'Selamat Datang' dengan nada yang sungguh ANNOYING - -"

Sampai rumah, try... PERGHHHHHH seksi siot aku.. FIT-fit giler, memang tak ada ruang bernafas untuk badan aku. Aku dah tension jer. Bazir tahu tak.. Memang aku hanginnn dengan orang yang buat naju kat Malaysia nih. Dah terang lagi jelas lagi nyata yang Malaysia ni termasuk dalam carta negara yang penduduknya obesiti. Yang dok buat baju ikut badan kau tuh buat apa !!! Tahu lah kau tuh Ratu Slim World kan XP..




So aku ambil keputusan, aku pakai jugak baju tuhh, and pakai sweater. So tak berapa nampak sangat lah kan keseksiannya tuhh :P Sampai SS semua dah ready jer, tunggu dekat tempat jual cendol/ABC. READY TO EAT, macam biasa aku yang bayar (u_u) uhuhuhu *korang bayar balik !!..


After mengenyangkan perut, kita orang pi jalan-jalan naik motor, memang awesome. *PONNN PONNN PIN PON PIN PONNN !! Hahahaha kecoh betul kita orang, siap ber-hon hon seyh. Tapi memang AWESOMEEEzz. Tak akan dilupakan selamanya.

16 & 17 June. Special Day !


Happy Birthday to me ~ Nak hadiah !!!.. Kalau nak post pun tak apa click sini untuk mendapatkan alamat rumah saya :P


Hahaha actually birthday aku dah lepas, entry post ni yang tertunggak masa hari tu, sebab tak ada masa nak menghabiskan and menyiapkan entry ni.. So hari ni aku siapkan..


16 Jun
Hari ni adalah hari jadi aku.. *People, please take note and mark you calendar.. Hehehehe saje je gurau. Tahun ni sambutannya tak meriah sangat. Tapi still boleh dipanggil "disambut" oleh kawan-kawan aku.. 


Masa tu sambut, makan jajan, kacang and kuaci jer.. Well memang awkward, tapi memang best.. Aku pun tak minta disambut besar-besaran sebesar majlis kahwin artis-artis ok. Cukup ada orang ingat hari jadi aku sudah, rasa macam sentiasa diingati. 


So Sweet lahh


17 Jun
Habis je hari "Special" aku, then tiba masanya hari "Special" ayah aku pulak.. Father's day !! Hmmm korang bagi ayah, daddy, papa, papi(no puppy), abi, abah, baba etc etc korang apa ?? 


Hehehe aku pulak, just wish jer. Yang selalu bagi hadiah dekat ayah aku, adalah akak aku. 


Biasalah dah berkerja and berduit.. Mesti dapat beli benda yang special. Ni kita masih bangku sekolah, duit pun pakai duit ayah lagi. Takkan lah kita nak beli hadiah pakai duit belanja yang ayah bagi. So tunggu lah bila dah kerja nanti, dapat belikan hadiah yang special2 punya !!

Kalau korang nak wish birthday dari aku just share your Date of birth kat entry ni ok :)
Kita share story birthday masing-masing. BEST XD !!

Click kalau LIKE

Result Mid-Term Exam


Assalamualaikum.. Kepada yang jawab Alhamdulillah yer..


Ok amacam result korang ?? OK ? Nak tahu tak result aku macam mana ? Hahaha itu tunggu lepas Hari Terbuka nanti aku update yer :).


Aku tahu mesti ramai kawan-kawan blogger aku yang masih bersekolah dapat result yang memuaskan kan ? Syukur yer.. Bagi aku soalan mid-term exam tahun ni, macam soalan nak suruh aku mati awal jer. Aku belum kahwin lagi, agak-agak lah cikgu ni pun. Hahaha gurau yer, jangan ambil serious malam-malam macam ni.


Tapi masa periksa tu memang macam Kejutan Budaya betul lah, tak pernah kan pegang soalan SPM, ni tiba-tiba depan mata. Ambekk ko, kosong otak nak menjawab apa ni. Pecah recod, 3 subjek aku FAIL and 3 kali berturut-turut dari awal tahun sampai periksa setengah tahun. "Mak ramai lagi yang gagal, yang lebih dari 3 pun ada" XD


Kelas aku kelas Sains Teknikal, kelas yang bawah-bawah tu pun masih lagi ramai yang lulus, tapi subjek tak susah macam kami lah. Cikgu Fizik aku pun dah naik fade-up sebab setiap kali exam semua FAIL, ada yang markah paling tinggi pun cuma 30-40 jer, majority berbelas-belas jer. Hahaha apa kes lah.


Ok aku pun dah naik bengang nak cakap pasal result ni, kalau korang nak komen sila kan, share segala result korang disini :) Thanks

My 700th follower


Salam'alaik you guys.


I have a great news, good news and terrible news.

Great news :
Blog aku dah mencecah 700 orang follower. Happy sesangat. Nak tahu siapa follower yang ke 700 tu ?? Come visit HERE

Good news :
Some of my homework dah finish, well sikit jer dah siap. Nanti naik sekolah copy-paste lah jawabnyer

Terrible news :
HARI NI LAST CUTI !!!! FAXXXX

KLIK kalau suka

Homework.. ohhh Homework


Salam'alaik wahai kawan-kawan sebayaku dan yang bukan sebaya(pangkat abang2 akak2 pakcik mokcik) ok. Wahai kawan-kawanku yang masih bersekolah, sudah siap semua kerja sekolah ? Semua report, essay, assignment dah siap ? Haishhh ni yang lemah nak buat, makin dekat hari persekolahan, makin berat nak memegang buku kan. Betul tak ? Same here. Bukan apa, saja nak ingatkan, takut nanti lupa. Tak salahkan saling ingat-mengingati.


Tapi tak apa, kalau naik sekolah nanti cikgu tanya kenapa tak siap, korang pandai-pandai lah bodek cikgu. Or, pandai-pandai lah pinjam buku kawan and tiru jer, copy paste. Normal lah tu kan, budak sekolah. Bohong kalau korang tak pernah buat macam tu. Hahaha


Kalau korang tengok dekat gambar atas tu, itu lah semua list homework aku masa cuti. Ingatkan boleh siap malam tadi, tapi tak tersentuh langsung buku. Adoi memang makin berat la tangan nak memengang buku, rasa first day sekolah lepas cuti dua minggu ni pun rasanya pelajaran-pelajaran belum boleh carry lagi. Otak dalam Rilex-Mode lagi lah katakan.


Dah nak naik sekolah ni mesti semua dah siap sedia nak gunting rambut, potong kuku, dye balik rambut tu jadi hitam kan.. Amboi korang sampai macam tu sekali. Petang ni pun aku nak pergi gunting rambut. Sayang pulak rasa nak potong. Huhuhu


Ok lah, korang pi siapkan dulu kerja sekolah yang bertimbun and berhabuk sebab dua minggu tak sentuh tu. Nanti sambung balik online, blogging dan lain-lain. Apa kata kita pakat ramai-ramai petang ni siapkan sikit kerja sekolah. NAK TAK ? Ok jom !!

KLIK kalau suka

Snow White and The Huntsman


Walaweyyy. Assalamualaikum and happy "HOLIDAY ALMOST END" day.. Hehehe ! Menggigil ?? Yup. Gementar ?? Yup. Takut ?? Yup. Tak sabar jumpa kawan ??  Yup. Tak sabar jumpa cikgu dan anaknya "homework" ?? NO-no !!


Macam tu lah kehidupan sebagai seorang pelajar sekolah menengah. Masa cuti happy sangat, tapi bila dah nak habis cuti tu, rasa macam dajjal nak datang je, kadang-kadang seminggu sebelum cuti dah nak habis pun dah rasa takut, gementar dan gelisah semacam. Macam bila sampai sekolah je, kena bunuh. Begitu sadis dunia pelajar sekolah ni. Aku ada, Kau ada ??


Tapi itu semua bukan penghalang untuk masih enjoy dunia ini kan ?? Cuma biasa lah tu bila otak dah rilek, lepas tu fikir nak sekolah. Otaknya naik ting-tong.


Aku kalau tak pergi bandar masa cuti sekolah memang tak sah, bukan cuti sekolah panjang jer. Tapi kadang-kadang cuti biasa sabtu ahad tu pun pergi jugak. Biasa la tu. Berapa hari lepas aku dengan kawan-kawan aku pergi bandar tengok movie Snow White. Perghh memang awesome. Kristen Stewart memang gempak lah, first time tengok dia pakai armor and jadi Snow White pula tu.


Berbanding cerita Snow White yang kita dengar masa kecik-kecik dulu, rasanya versi yang ni lagi meletoppp kot. Tengoklah penuh dengan adventure. Masa dalam bilik tu penuh orang datang tengok, berbaris-baris sampai ke baris bawah. Selamat kita orang awal sikit beli tiket, dan dapat seat yang perfect.


After tengok movie, memang tak sah kalau tak pergi karokk. 10 lagu. Head-banging semua lagu lenjan jer. Asalkan happy, duit kering pun senyum lagi. Hahaha kesian betul. Lepas tu pergi makan pizza, yang single jer. Sebab tak nak ambil masa lama sangat makan, lepas karokk tu dah pukul 610. Tunggu dekat bustop tengok jam, pukul 645. Arghh balik maghrib la jawabnya.


First time juga, balik malam-malam ni, selamat tak kena ribut petir angin taufan. Kalau tak deah rentung dah. Memang awesome sangat, dan tak sangka lama kita orang keluar. Tunggu je cuti panjang lagi, lenjan bandar lagi.

NOTE : Ok semua pergi basuh kasut ok, kemas beg, basuh baju, gosok baju etc etc. Happy jer.

Kalau suka KLIK

Katy Perry - Wide Awake



Assalamualaikum. Tadaaaa lagu baru Katy Perry - Wide Awake. Awesome giler. Reason aku tiba-tiba post Music Video ni sebab masa aku tengah check bloglist aku tadi, nampak ramai blogger buat post pasal lagu-lagu terkini. So aku pun post juga. Korang cuba lah dengar lagu ni, ini cuma lyric video jer. TAK SABAR NAK TENGOK MUSIC VIDEO KATY PERRY.


Jangan lupa visit PART OF ME 3D !!


KLIK sini kalau suka

2 weeks of no food and no fun.

picture taken with Instagram

Hello again, sorry to say this may be my short entry. Saja nak memenuhkan blog aku hari ni XD. Kalau korang nak tahu, sebenarnya internet aku baru betul pagi tadi, ada abang TM ni datang and repair. THANKS TO ABANG TM !! *applause*. And dalam hidup aku ni, kalau tak ada internet memang tak lengkap. SERIOUS !! Aku akan menghadap makanan jer, and cepat bosan. Sebab internet tu dah macam wajib dalam rutin harian aku, kalau tak ada nanti aku makin "comel". Mak aku pun dah bebel je, takut seluar sekolah aku tak muat XD Hehehe tapi aku gemuk sedang-sedang jer.

Chubby Forever xoxo

Kalau suka KLIK sini

Horee Horee!


YOLOOOO to all member. Aku tak tahu apa YOLO tu, so aku jadikan dia macam kita cakap "Hy, Hello, Sarangheyo dan sebagainya".

Ok kalau korang nak tahu, hari lepas aku baru je tengok cerita Horee Horee yang memang Awesome giler-maut. Macam biasa dengan kawan-kawan aku, balqis and zizul. Masa tu memang tak expect pun yang balqis ikut, dah la sorang perempuan je tu. Ala tak apa kita orang sempoiii, tak mahu la strict sangat 'kan ?? At first, aku ingatkan nak tengok Avengers, tapi dia cakap kena balik awal pulak, so kita orang choose Horee Horee instead, mula awak habis pun awal lah kan. Start pukul 1.30 habis pukul 2.30 lebih kurang macam tu la.


Bila masuk je bilik pawagan tu kan, tengok berapa baris je orang yang datang tengok. Dalam sebaris tu pun masih ada kosong-kosong lagi. Lagi pun kita orang pergi masa cerita tu dah lama jugak lah keluar dalam berapa minggu. Ehem aku pulak tu belanja tiket, cewah mengungkit pula. Sorry tak ada niat, just saying jer, no need to get emotionale. Masa tu pulak my other two friends pergi makan dekat KFC *tak ajak!!. And dia orang pergi tengok movie MIB III, the faq ! Not fair. Alahh tak apa lah benda dah lepas jangan dikenang, lagi pun dapat datang lagi kan.


Tapi bila dekat dalam tu memang drama giler lahh, baru suku cerita tu jer dah dengar orang "sookk-seekkk sokk-sekkk" aduhh, sungguh drama queen lah. Bukan perempuan jer, laki pun ada. Hehe aku lah tuu, tak tahan sangat !! Cerita tu penuh dengan story-story yang kadang-kadang happy, tapi bila kena point-point dia memang air mata mengalir pun tak perasan. Balqis dekat sebelah tu dah bercucuran air mata, huhuhu.


Macam biasa, mesti ada yang datang ber-couple kan. Arghhh so annoying lahh. Nak drama sesama, jangan dekat sebelah aku, lagi-lagi dalam pawagam nihh, rasa disgusting giler. Dah kahwin ?? No way rasa nya, tengok muda sangat. Arghh nak nangis pun kena berteman, seriously. Nak je aku panggil Ustaz Azhar Idrus, kang tak pepasal kena dengar ceramah :P


xoxo


Kalau suka KLIK sini :)

"CALL ME MAYBE" CARLY RAE JEPSEN MUSIC VIDEO PARODY



KLIK sini ^ ^

Cuti dua minggu ? What to do ?


Assalamualaikum kawan-kawan :) Sudah bermula pun cuti pertengahan tahun bagi tahun 2012. Syiokkk ?? Hmmm tengok je lah nanti apa yang best terjadi masa cuti ni. Selalunyer yang paling cliche pun budak-budak sekolah mesti balik kampung, or pergi melancong dengan family. Ada yang sampai ke Paris, London etc etc ++. Untung lahh anak orang kaya, well mak bapak je kot yang kaya, anak tumpang je kekayaan tu :) Best nyer diorang, aku cuti ni just duduk rumah je, men"comel"kan badan. Lagipun aku dah memang dekat kampung, buat apa nak balik kampung. Parent aku pun balik kampung sini.


And guess what ?? Minggu lepas sebelum cuti, aku ada mid-term exam. Hari terakhir exam lah yang dinantikan semua classmate aku, walaupun masa tu killer subjek, memang tak ada sapa boleh bawak subjek tu (add math and kimia) diorang semua lenjan jer. Asalkan dapat cuti hahahaha. Tapi kita orang semua harap just dapat score jer, tak dapat A+ pun tak apa. Lepas exam tu jer, semua muka tak ceria pun. Maybe sebab semua takut pasal RESULTT !!! (hamekk ko Caps Lock). Tu la masa exam buat sambil lewa jer (orang yang cakap ni pun sama jugakk)

Cikgu cakap : Ni lahh orang melayu, redha sebelum berjuang. Macam mana nak lulus dalam peperiksaan kalau dah tawakal dulu sebelum bukak kertas soalan periksa ?? Hehehe terkena habis kita orang semua

Yang lepas biarlah lepas, kita just fokus kehadapan ok :) Lagi pun ni cuti, bukan waktu sekolah nak tegang jer urat kepala ni. Naik mengong nanti kang. Macam biasa, kalau cuti-cuti ni member ajak pergi bandar. BESTT !! Hari selasa ni otw pi Kluang, hehehe. Nak tengok movie dan dapat jugak la release tension sikit dari semu masalah yang membelenggu diri ini *cehhh ayat madah giler.

KLIK mau ^ ^

Memberanikan diri untuk meng-Update !


Assalamualaikum dear fellow blogger friends !! Sorry gambar tu tak ada kena mengena langsung dengan entri yang aku nak buat ni. Aku tahu blog aku ni, dah makin bersawang and berhabuk dek disebabkan dah lama tak disentuh dan di-update. Aku dapat rasakan yang minat aku dalam dunia berblog ni makin pudar dan makin hilang, tapi aku masih minat dalam berblog ni, cuma aku tak ada masa. Kehidupan aku sebagai pelajar di tingkatan 4 ni membuatkan aku rasa seperti tak cukup masa, walaupun 24 jam aku duduk menghadap komputer di rumah aku ni, tapi seperti tak ada rasa untuk meng-update.


Selalunya aku akan update status mengikut gambar-gambar yang aku ambil setiap kali ada event, tapi gambar tu semua dah tak ada makna dah untuk diletakkan dalam blog ni, dah terlambat. Aku pun tak tahu datang dari mana rasa hilang mood untuk berblog ni. Tapi hari ni aku memberanikan diri untuk meng-update. Walaupun dalam otak aku ni tak ada story langsung, tapi luah je lah apa yang ada sikit-sikit tu. Sebab semua idea aku, aku dah luahkan dekat kertas jawapan mid-term exam aku.


Yup, dah mula dah mid-term exam sekolah aku, soalannya macam soalan sebenar exam SPM !!! Selamat tak mati aku jawab, just separuh nyawa jer. Tapi aku still try my best, dah habis 2 minggu exam, tinggal 1 minggu dan aku bebas, and mungkin lepas exam nanti aku akan merajinkan diri aku untuk meng-update blog ni. Tak nak la segala titik peluh kita dan cerita-cerita selama kita kongsi dekat sini semuanya lesap. Jadi lepas ni aku akan kongsi cerita-cerita aku lagi lebih dekat sini. JUST WAIT !!


kalau rajin, tolong click

BEN ASHAARI TANYA 5 BLOG BEST PILIHAN SAYA

Join KLIK SINI

Senarai Blog Best PILIHAN
Aku pilih blog dia orang, sebab blog dia orang ada info-info and story-story yang best, gempak and simple.. Ringan jer buka blog dia orang.. And last reason, kebanyakkan blogger yg aku pilih nih, yg dah pro.. Diorang ada jugak bagi tips and nasihat2 yg useful untuk budak2 newbie dalam dunia blog, tak lokek ilmu and sporting.. BEST XP


Segmen : Bestnya Blogwalking!

Assalamualaikum korang, semenjak dua-menjak nihh blog nih makin kurang pulak kan Hapdate.. Sorry sesangat.. Internet dekat rumah nih makin direpair, makin rosak, abang2 TM yang datang tuhh pun setakat nak usha aku jer (uwekk) macam tak buat kerja :PP Tapi kali nih Alhamdulillah dapat Hapdate macam normal :)

So kali nih aku ada join satu segmen dari Abang Blogger ni.. Korang visit2 lha ae.. Cantik giler blog dia, design nyer laki pulak tuhh, serba hijau, terang mata memandang,.. Opss ni bukan nak membodek okeyhh, tapi tadi tengok blog dia, memang terang jer.. Uhuii lain lha blog aku gelap gelita jer.. Pas tuhh kurang Hapdate, dah bersawang macam rumah hantu dah.. :PP

Ok Opss lari tajuk pulak.. Jadi kepada yang nak JOIN >click< kalau tak nak, tak per, tak paksa punn.. 

Soalan ??
"Apa pengalaman yang paling best ketika berblogwalking"
Hmmm pengalaman paling best ialah, dapat jelajah blog blogger luar dan dalam negara.. And yg paling best dapat ganjaran nyer balik, iaitu blogger tuhh Follow kita balik.. Hehehe :)

Mangsa TAG !! Fahrid / Dinie / Namee

Tarikh Tutup
15.04.12 - 11PM


My PIC Not Yours

Menteri Besar sedang men-cekik








xoxo

p/s kalau sudi click lha Churp2 saya tuhh :) .. TQ


MarryBrown mari pulak !

Sambil memposing jari ber-Henna tuhh.. hihihi inai masa abang kawen ri tu, mintak sikit.. Letak kat 3 jari jer, tak lebih pun :)) Kalau tak nak semua jari, tambah dengan jari kaki.. kekeke (boleh mengubat cagu :P) iyekerr ??


xoxo

p/s kalau sudi click2 lha Churp2 kite tuhh.. TQ


Congratulation bro ! - II

Yay... Meriah sungguh majlis kawen abang aku yang dekat rumah pengantin lelaki nihh.. Tema biru + hitam, nampak vintage sangat !! (bukan VANTAGE jenama pinggan mangkuk yer :PP) Semua sedara aku datang hihihi, tapi sorang pun aku tak layan, lelagi sedara belah mak aku, semua sombong, aku layan belah ayah aku jer, tuhh pun yang aku kenal jer, sebab ayah aku nihh banyak sepapat kat sini,..

Best giler kengkawan aku pun datang sekali.. Ada yang ngan family diorang, aku malas nak ajak reramai, takut nanti tak terlayan, dah ada yang kecik hati pulokkk, susah lerr nanti khenn ?? so aku ajak siapa yang memang kaki jalan jer, so ini lha diorang nyer :PP kekekeke

alololo CUTE nyer :PP

Budak hot-stuff kat FB "Salma" hehehe jumpa jugak akhirnyer, lama x balek Sg Ara, tapi jumpa kat majlis kawen abang aku lak, ohhh Miss This Moment very much !! Siyesss memang rindu geng Kat Sg Ara tuhh.. Best Giler, walaupun dapat jumpa sekejap jer, tapi memori nyer selama "4EVER" :))

Gambar nih diambil oleh sorang abang photographer .. ehem ehemm.. :PP *gatai nohh

tetibe jer gambar nihh :)) ehemm ehemm :P

xoxo

p/s Kalau sudi click2 lha Churp2 saya tuhh :)


PUSH